Stiletto, I look at it more as an attitude as opposed to a high-heeled shoe.


Citat: Lita Ford
2008-12-30 @ 15:50:19 Permalink Illustration Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Ilska är en vind, som släcker själens ljus.2008-12-27 @ 23:35:34 Permalink Illustration Kommentarer (7) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Joyeux Noël

Katten ligger i mitt knä & spinner, kvällen har varit lugn & skön jämfört med tidigare idag då jag var ute & armbågade mig fram för att få tag i de sista klapparna (om jag ska vara ärlig så var de flesta till mig själv) & trodde i den stund att dagen aldrig skulle ta slut. Sedan kom kvällen, lyssnade på Peter Jöback & slog in paket. Jag & min älskade tittade på film & drack irish coffe. Målade naglarna julröda. Nu ska jag strax bära med mig katten till fotänden av sängen & titta lite i Lantliv som damp ner i brevinkastet idag & drömma om den enda julklapp jag önskar mig i år...ett alldeles eget hus.
Bjuder på årets julkort som jag gjort & postat & mailat till vänner & bekanta.
God Jul allihopa!
2008-12-24 @ 00:09:48 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Bubbly / Lady of the lake


Ville illustrera min bubbliga känsla jag fick av alla vackra kommentarer som folk lämnade i helgen, en bubblig klänning med dessvärre ett ledset uttryck, fast jag blev ju glad! Hon blev the Lady of the lake.
2008-12-22 @ 17:06:58 Permalink Illustration Kommentarer (20) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Oj va roligt!


En av mina bilder på blogg.se som har gjort att massor av besökare hittat hit! Tack så hemskt mkt för de fina kommentarerna - jag blir så himla glad!
2008-12-21 @ 11:33:48 Permalink Övrigt Kommentarer (26) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Cherrylicious2008-12-19 @ 12:49:28 Permalink Illustration Kommentarer (22) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Wryneck

jolbi

Har träningsförbud i några dar pga nackspärr, jag tror att min ålder börjar komma ikapp mig. Efter panikartat ringande till massör & grejer fick jag till slut tag i en sjukgymnast som kunde mjuka upp mig lite, så inatt sov jag som en liten prinsessa:)

Nu hoppas man på att maken tar med sig en doggybag till mig från julbordet han är på, inte den minsta lilla julmatsbit har trillat ner i min mage än så länge...men nog börjar den bli lite sugen :P
2008-12-18 @ 16:55:15 Permalink Illustration Kommentarer (11) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

All the glamour in the world won't make you happy anyway.

Minsann, det är inte varje dag man vaknar av en jordbävning, jag & maken vaknade 6.20 imorse av att sängen skakade, vi fattade ingenting, jag misstänkte att det var ett jordskalv så jag pinnade upp & kollade tv:n fast det tog ett bra tag innan nyheten kom upp. Nåväl det var dagens action!

Gjorde en bild nu på eftermiddagen, tyckte den blev bra..fastän hon verkar ha allt hon kan önska sig; pärlor, glitter & glamour så ser hon så sorgsen ut. Lycka finner man inte i ting eller hur mycket man jagar det, den finner man i sig själv.

2008-12-16 @ 16:02:41 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Ce n'est pas important

Av diverse anledningar var jag förbannad i lördags, varpå min man säger "varför bryr du dig egentligen?". Vilket fick mig att rabbla upp flera anledningar men när jag sen kom till jobbet började jag fundera på varför jag bryr mig. Jag har egentligen inget svar på det men vad jag kom fram till är att jag lägger för mycket energi på att bry mig om saker som är fullkomligt löjliga. Nej, jag ska börja rycka på axlarna åt energikrävande saker, skitsnack & intrigmakare, sådana insikter får mig att må bra! När jag bryr mig för mkt om sånt så ska jag plocka fram denna bild & anamma hennes nonchalans! 
2008-12-15 @ 22:23:53 Permalink Illustration Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

La perle

2008-12-15 @ 16:21:10 Permalink Illustration Kommentarer (31) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Russian lullaby


Längtar efter snö...kanske borde man fara till Ryssland.
2008-12-14 @ 22:41:48 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Potential...

Idag blev det intet nytt. Mitt huvud värker & jag undrar när mina nya, starkare glasögon kommer...för just idag tror jag att galenskapen kommer att inträda pga denna smärta.

I övrigt har det varit bra, har jobbat i några få timmar, träffat Sara som var hemma för en snabbvisit & tittat på ett hus som inte var pest & pina utan hade verklig potential! Brodern min ska också säga sitt & komma med lite expertis nästa vecka, dessutom finns det jättebra utrymme för en ramverkstad om det nu skulle vara (jag är utbildad konstinramare för er som inte vet, så jag får syssla med mer än bara min egen konst). Jag är inte övertygad men dock mer övertygad än maken...så förhoppningsvis kan bror övertyga både mig & maken att det går att göra det hejdundrande bra...tänk om jag skulle kunna få min verkstad...vilken underbar dröm!
2008-12-12 @ 18:25:30 Permalink Skissbok Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Vissa veckor...

är så lugna så lugna att man tror att världen har stannat upp...men inte denna. Jag har fart & flängt så jag vet knappt var jag varit...är så trött att ögona går i kors på mig - där av den dåliga uppdateringen. Jag har helt enkelt inte hunnit, trodde jag skulle få en målardag imorgon men så måste jag jobba extra. Kanske på kvällskvisten mellan husjakt & På Spåret (yes, I love it-dessutom är Marcus Birro med imorgon)! Men häng kvar, bilder will arrive!
2008-12-11 @ 22:45:16 Permalink Skissbok Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Irritationen är stor idag.

Detta pga en ickefungerande mail på en stor tidning - dvs Elle. Bilden i detta inlägg var gjord för att vara med i design-tävlingen, jag jobbade & gnetade en hel eftermiddag, försökte maila till dem X antal ggr & till X antal mailadresser...men fick bara felmeddelande tillbaka. Hur fan kan man anordna en tävling & låta de skicka till en mail som inte fungerar.

Personaltjohej ikväll - vi bowlade, jag var kass men det var trevligt sen åt vi middag - det äckligaste jag nånsin ätit...men nej då - jag är inte bitter!

Idag känner jag mig som en jävligt förbannad bläckfisk, redo att suga ner världen med mina åtta armar.
2008-12-10 @ 23:39:19 Permalink Skissbok Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Om

en timme befinner jag mig på jobbet - MEN om en månad befinner jag mig här;


2008-12-09 @ 16:21:13 Permalink Övrigt Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

En liten dröm

2008-12-08 @ 19:44:39 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

La Vie en Rose


Aenigma hade en så fin klänning härom dagen, blev inspirerad som tusan!
2008-12-07 @ 16:57:12 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

JulefridNi vet när man känner sig så oförskämt nöjd & bara älskar varenda minut? Så känner jag just nu, jag tror att julefriden har kickat in:) Hoppas den består även nu när jag ska till arbetet & jobba ett helt dygn...jo det får den min själ göra!
2008-12-06 @ 14:58:14 Permalink Skissbok Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Efterlyst

Gårdagen bestod av jobb, tvätt, boxpass, kalas för systersonen Max som fyllde tonåring-mysig kväll med familjen som jag inte har träffat på länge.

Idag fortsatte jakten på det perfekta huset...en besvikelse även denna gång-känns som om vi aldrig kommer hitta det, idag blev vi så uppgivna att vi tom pratade om att bygga nytt fastän vi vet att vi aldrig kommer ha råd med det. Annars har jag köpt en julgransfot-en verkligt fin en...det må låta fjuttigt men för mig innebär det att jag snart kommer att ha min alldeles egna julgran - den första sen jag flyttade hemifrån för 8 år sen:) Doften av julgran betyder 100%-ig julstämning!

Annars blir det tacokväll med maken & den nya STORA tv:n, passar bra med en lugn kväll med tanke på morgondagens 24h:s pass *puh*

Hittade en bild på en blogg för ett tag sen men kan inte komma på var...om någon känner igen bilden nedan så hör gärna av er så jag får svar på min gåta.


Trevlig helg tout le monde!
2008-12-05 @ 18:10:14 Permalink Illustration Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Åsså kom snön även till Skåne...

...eller snarare är det väl rimfrost men man får låtsas eftersom man inte är bortskämd med snö här i det Scanianska landet. Mina syskonbarn springer ut i backen om det så kommer en halv mm snö...precis som alla andra ungar i området, efter ett åk fortsätter de åka pulka, fast på sand...annat var det på vår tid när vi rullade runt i snödrivorna hemma i kvarteret i Vinslöv!
2008-12-04 @ 17:30:51 Permalink Illustration Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Ma petite encadreuse...

jolbi
  

2008-12-03 @ 14:47:00 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Mon dieu!

Har varit på en mkt bra & tänkvärd föreläsning med Ulf Nilsson idag. Det var mkt att ta in men jag är övertygad om att hans budskap kommer ploppa upp lite här & var i vardags- & arbetsliv. Fast nu har jag huvudvärk, det är lätt hänt när man fått nya lärdomar. Det ska jag bota med hamburgare!

2008-12-02 @ 18:15:22 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Vernissage!

Idag är det vernissage på juniform, gå gärna in & kika på allt fint folk har gjort-man blir verkligen inspirerad! Jag deltar med ett av mina favoritverk, nämligen denna;
2008-12-02 @ 17:12:16 Permalink Övrigt Kommentarer (11) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

TävlingGjorde som Boysen & bestämde mig för att delta i Why Fridays t-shirttävling på temat klimat, tyckte att denna passade så vansinnigt bra för det. Rösta gärna på mig om ni gillar den!
2008-12-02 @ 10:58:16 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Idag...

kan inget någon säger eller gör göra mig ledsen - jag är så glad så glad! Idag kom jag ännu närmare min dröm & jag förtjänar det! Wohoo!

2008-12-01 @ 22:50:57 Permalink Illustration Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share