Helg de luxe!Mysig fredag med maken,
mysig lördag på Saras glöggfest,
mysig söndag med julshopping på julskyltningen med Mathilda som följdes av pysselkväll med 3goda vänner & två söta kottar & slutligen glögg, pepparkakor med gorgonzola & Kung Fu Panda med min kärlek, kan i mina ögon inte bli bättre (jo om det hade varit i ett eget hus med en öppen spis).
Trevlig advent!
2008-11-30 @ 22:05:32 Permalink Skissbok Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Paris mon amour!

Fick ett mail av en vän som skulle spela på favvoklubben La Fleche d'or ikväll...fick ett vansinnigt Parissug...smsade Mathilda & föreslog en långweekend i vår...hon har inte svarat ännu men väntar hoppfullt...fast jag tror knappt att jag kommer ha råd men va fan, billigt kan det bli!Alla bilder tagna av mig under min underbara Parishöst 2007
2008-11-28 @ 22:30:52 Permalink Övrigt Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jul i stugan

Idag har det julpyntats & ikväll blir det lite julbak, känns varmt & gott i själen. Dagen har spenderats spatserandes stadens gator & torg med 2,5 goda vänner, samt druckit latte på ett stadens caféer med cappuccinofärgade väggar & det har varit alldeles utmärkt! Nu vankas det moussaka & rödvin *mys*Känner mig inte alls så ledsen som den stackars tösabiten på bilden...kanske har hon hjärtesorg, eller magont, vad vet jag? Det är helt enkelt en tolkningsfråga!
2008-11-28 @ 18:39:54 Permalink Illustration Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Åh regering, era dumskallar!

Gör som jag, läs & skriv på!
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?Gymnasieutredningen
2008-11-28 @ 10:28:20 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Som ett brev på posten

Gårdagen började bra, blev lite sämre runt lunch sen blev den kalasbra när posten kom! Ibland är det enda man behöver ett ytterst oväntat brev på posten för att bli glad & känna att man kommer ett litet steg närmare sin dröm.

Idag har jag & maken vaccinerat oss inför resan, oh joy, snart är det bara en månad kvar tills vi far till varma stränder i Mexico *längtar*


2008-11-27 @ 15:19:24 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Är det onsdag idag?!Inte det bästa jag har gjort, kan väl konstatera att pälsmössor / solglasögon inte var min starka sida. Dock var det ett roligt experiment, bilden har jag lånat här.

Mot köket & potatisbullarna!
2008-11-26 @ 11:37:47 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Dimmigt

Vissa dagar är man bara så vansinnigt sömnig...fast det kan bero på att jag sov sisådär 30min i natt. Jobbade med sovande jour vilket innebär att jag får sova, problemet är väl bara att jag har så svårt att sova borta, är som ett litet barn som vill hem till mamma. Verkar inte spela någon roll hur gammal man blir. Jag struntade i mitt optikerbesök, vi var båda överrens om att en sömnig syn inte ger rätt bild hur synen egentligen är. Ikväll blir det storhandling, så lite vuxen får man vara idag sen ska det sista av Mexico-resan betalas-åh vad jag längtar!

Dagens skörd; tyckte det blev lite snitsigt med brevtexten på klänningen.
2008-11-25 @ 16:17:42 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Back to life, back to reality.


En skrivare med  lite färg kan skapa fina effekter, idag blir det inte mer uppdatering än Sandra Backlund-inspiration från min skissbok, efter sjuka & frivecka är det dax att komma tillbaka till verkligheten & jobb.
http://bloggkartan.se/registrera/12470/kristianstad

2008-11-24 @ 12:55:40 Permalink Skissbok Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Samedi/dimanche

Försökte uppdatera igår men av någon anledning gick det inte. Hade en mysig dag igår, filmkväll med tjejerna, vin, god mat & nostalgi stod på menyn.

2008-11-23 @ 11:28:45 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Fredagen till ära!


Jag firar min fredag med en ny header, så man förstår what it''s all about!
2008-11-21 @ 12:57:48 Permalink Illustration Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Mon ange...

jolbi, ängel

Är egentligen inte så förtjust i att skapa i form av änglar, älvor & allt vad det är men nu föreföll det sig så att bilden tog över. Jag tycker om att titta på det däremot, som en förhoppning om att de finns där ute...dessutom är jag fullt övertygad om att jag har varit en sjöjungfru i mittt tidigare liv, min vän Mathilda kan intyga om detta, hon har sett mig simma & jag simmar precis som en vacker siren i en grekisk lagun...eller nåt.
2008-11-20 @ 22:40:14 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Åh vill ha!


Vill passa på att göra reklam för en tävling på Fyra Årstider, det är min duktiga kusin Magdalena som har gjort dessa fantastiska priser...mys inför julen!

2008-11-20 @ 22:36:25 Permalink Inspiration Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Si je me cache...


Hittade en så vacker bild på Lindsey Lohan, var tvungen att göra den till min egen.

2008-11-20 @ 16:29:08 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Mercredi rouge

Inga spår av att bli frisk ännu, ska åtminstone ta mig ut idag, smitta ner resten av världen. Där fick ni.

2008-11-19 @ 11:53:10 Permalink Illustration Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Badaboom

http://www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/gynning/2008/11/19/vacker-poesi-or-war/

Läser man kommentarerna kan man tro att det är ett hot mot Gynning, när det var tvärtom haha. Sweet.
2008-11-19 @ 11:26:30 Permalink Övrigt Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Dans la forêt

2008-11-18 @ 21:53:55 Permalink Illustration Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Att sätta fingret på skicklighet

Jag fann denna länk genom fiffiga Live Traffic Feed här till höger. Där hittade jag en diskussion om svenska illustrationsbloggar. Jag har i kommentarsfältet blivit kommenterad, dels genom att inte se "typiskt" svensk ut i min stil, vilket gjorde mig ganska glad, inte för att svenska illustratörer är dåliga men i sammanhanget var det något positivt. Svaret på den kommentaren var "Jo, Jolbi var en av de jag kollade in (sökte på illustration, tror jag) och, måhända att formen inte är 'svensk' så är det fortfarande rätt dåligt utfört, även om tanken är god...=/ Men, hon var inte en av dem jag syftade på."

Det är inte så att jag tog illa upp, alla har vi olika smak men vad som enligt vissa är dåligt utfört är för andra något som är bra utfört. Personen som skrev detta tycker jag är fantastiskt duktig, jag har inte sett denna blogg tidigare men jag kommer med stor sannolikhet besöka den igen men sanningen att säga är att den stilen är helt olik min, mer inriktad mot perfektion. Perfektion är inget jag strävar mot för det passar inte min stil, jag tycker om när det är något som stör. Ibland är det det fula som skapar karaktär & gör något vackert. Det kanske är det som är min skicklighet...vad vet jag?
2008-11-18 @ 19:53:01 Permalink Övrigt Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Den skånska indianen, redo att slakta storstan

Jag gillar Gynning, jag älskar hennes blogg eftersom hon verkar rent lost precis som jag. Dessutom uppskattar jag att hon inte är så jävla lagom hela tiden utan står för att hon är glamorös, för att hon är packad en helt vanlig tisdag (?) & vågar ordbajsa på bästa sändingstid ("där gäller det att ha tungan rätt i mun"). Ja hon är som oxfilé med redig skånsk ärtsoppa till, konstig kombination men vill man så funkar det.


Inte för att det blev ett dugg jävla likt men bilden har jag lånat här
2008-11-18 @ 16:08:18 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

coleur vivantIbland lever färgen sitt eget liv...då är det inte mkt att be för.
2008-11-17 @ 20:59:50 Permalink Illustration Kommentarer (10) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Lundi


*ändrade bilden eftersom jag inte var nöjd med den första...denna är ff inte klockren men jag jobbar vidare med något annat istället för att karva med den här i all evihet.

2008-11-17 @ 19:25:22 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

En lördagkväll...

spenderas med mysmiddag med maken, ett avsnitt av Nord & Syd samt med papper, penna & photoshop. Det är fullt acceptabelt att vara tråkig en lördagkväll när man är sjuk & orkar i princip nada.

Hittade en bild på minoutfit.se som visade en bild på Whippo, eftersom hon var söt som socker så stal jag den helt sonika!
Resultatet;

2008-11-15 @ 22:33:24 Permalink Illustration Kommentarer (6) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Idag blir det inget av värde...

...jag ska bara ligga framför tv:n & hoppas på att skaka av mig min sjuka & ha ångest över att jag har karnesdag på mitt 24h:s helgpass, jag skulle aldrig kört boxen igår...2000kr mindre till jul *buhu* - vem kompenserar?!
2008-11-14 @ 17:53:45 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Mindre rumsrent

Jag vet inte...jag är inte så förtjust i när det är för puttignuttigt, försökte mig på att lägga till så bilden blev lite råare, fast jag vette fan om det funkade så bra...jag gillar de rosa tonerna i bakgrunden men jag undrar om det inte tar bort "the edge" i bilden...
2008-11-13 @ 16:53:56 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Man ska va glad att huvudet sitter fast iaf!

Efter att ha varit på tryckeriet en sväng traskade jag upp för trapporna här hemma, låste upp dörren - trodde jag, stod där & tryckte & tryckte men ingenting hände, tills jag insåg att det var bilnyckelns "blipblip"-nyckel jag kämpade med, ni vet den där automatiska lås-uppknappen...Herregud, vad är det för fel på mig?! Är glad om bara sätter på mig byxorna på rätt håll.Dagens skörd...fast är osäker på bakgrunden, men å andra sidan, jag ♥ photoshop = sant så det är lätt åtgärdat.
2008-11-13 @ 15:45:52 Permalink Illustration Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jeudi

2008-11-13 @ 09:20:02 Permalink Illustration Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Brick in the wall

2008-11-11 @ 10:21:12 Permalink Illustration Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Monday, no more, no less.


2008-11-10 @ 11:40:52 Permalink Illustration Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

A warm fuzzy feeling ♥

Det var ett uttryck jag & min man använde oss av för att förklara våra känsla när vi var nykära, så känner jag än idag. Jag är så vansinnigt lycklig över att vi är gifta, för att JAG vann hans hjärta & att jag vågade ge mitt hjärta till honom, fullt ut. ♥

Helgen i övrigt har varit warm & fuzzy, har spenderat den med mina vänner som har känt mig sen jag var en liten skit & som accepterar mig för den jag är, nog har jag varit pipig över att sakna vänner som har en passion för konst men idag blev jag så glad när de följde med till museet, även om de kanske inte är genuint intresserad av konst så ansträngde de sig för min skull (tror jag åtminstone). De ställer inte krav på att jag ska vara på ett visst sätt, de försöker aldrig tvinga på mig något, de försöker aldrig få mig att vara som dom, det uppskattar jag. För vilka val jag än gör så accepteras det & framför allt så respekteras det. Har man växt upp tillsammans så är man medveten om att man utvecklas på sitt sätt & på sitt håll men vi håller ändå ihop & tycker om varandra.

Jag har jobbat på idag men har inte hunnit färdigt så idag blir det inget bildupplägg heller men det handlar ju inte bara om att vårda sin kreativitet man måste vårda sin kärlek till familjen & till sina vänner också!

Bonne nuit!
2008-11-09 @ 22:40:36 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

♥ Trois mois aujourd'hui ♥

Jo då, i tre månader har vi lyckats vara gifta!

Har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, har varit fullt upp med jobb & ett annat litet projekt. Igår hade jag kanonpass på friskis vilket har resulterat i sjuk träningsvärk (av mitt eget pass!!!) men det var en kul dag med peppade motionärer som gav allt. På kvällen var jag & mina bästa töser på musikalen "I hetaste laget" sen bar det av till Harrys där vi satt & babblade, mest om spöken faktiskt...därefter gick vi vidare till Grand, jag har inte varit där på säkert 4år, jag tyckte där var fruktansvärt men jag bet ihop, resten är historia!

Idag bär det av till museet för 2 vernissager & spelning med Jazzattacks sen blir det en lugn söndag vid skrivbordet tillsammans med mina pennor...så förhoppningsvis blir det bilduppdatering här ikväll (om inte träningsvärken tar över min kropp fullständigt!)
2008-11-09 @ 12:53:09 Permalink Övrigt Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jag antar utmaningen Vera!


Här kan du hitta mer om utställningen
2008-11-06 @ 20:51:34 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Det är prutt

Idag blev det minsann inget gjort, var ute på stan & letade glasögon IGEN, tror jag har provat tusentals par vid det här laget *snyft grin böl*. Bjuder på nåt gammalt skit från skissboken så länge, nu ska jag fara till jobbet, det bölar jag också lite över...men det kan man få lov att göra när det är så jävla grått ute & allt känns blaj.

2008-11-04 @ 16:19:19 Permalink Skissbok Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Bröllop

Jag & min man gifte oss i somras, & idag var bilden med hemma i lokaltidningen. Hade ju inte tänkt lägga upp någon bild men jag gör det ändå! Den fina bilden som Lina Roos tagit som man kunde se i dagens tidning;
2008-11-03 @ 21:46:46 Permalink Övrigt Kommentarer (6) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Inspirerande

Hittade en fin & inspirerande bild av fotografen Emelie Ohlsson som hon snällt lät mig låna. Tyckte vinkeln var en riktig utmaning så det var kul! Gjorde två varianter, vi får se om det blir fler.2008-11-03 @ 21:30:48 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Ut ur ramen

Jobbhelgen är avslutad -skönt! Dagen har bestått av personalmöte, biljardspel, personalmöte igen, lite skapande när jag kom hem...inget intressant över huvudtaget, för er då. Detta är kontentan för i eftermiddag;


2008-11-03 @ 15:46:57 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Ok...

...det blev två skapelser idag.

2008-11-01 @ 15:19:21 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Ett regn efter solskenet.

Hade en underbar fredag med min man, middag på La Cucina som bestod av underbar tagliatelle med gorgonzola & gino till efterätt med italiensk musik i bakgrunden & levande ljus. Efteråt blev det mys i soffan med godis & film.

Imorse var det inte lika fint, vaknade med världens nästäppa i tron om att det var allergi som vanligt men nej då, förkylningen kom som ett brev på posten, ställde in fikan med syrran, lyckades ta mig till McD & köpa krubb för kroppen orkade inte laga någonting, somnade nästan i badkaret men efter att ha degat i soffan som en annan utslagen så lyckades jag skapa något idag med. Med tanke på min situation ser jag inte framemot att gå på mitt 24timmars pass om ett par timmar...åh fy fan.

2008-11-01 @ 14:48:33 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share