Förmågan att inte kunna bestämma sig

När det kommer till bilder & i synnerhet photoshop kan jag bli som besatt för att finna det rätta resultatet...ett bevis kan ni hitta nedan. Parisbilden har blivit en besatthet hos mig, vissa ser man knappt skillnad på men för mig är skillnaden hårfin men ack så avgörande...vilken gillar ni bäst?


2008-10-31 @ 10:28:15 Permalink Illustration Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Helt slut!


Efter ett hårt boxpass dricker jag en rom & cola vilket klingar helt fel, inget som händer spciellt ofta men idag blev det så...det är snart helg, en helg av slapperi & jobb, då får man dricka en grogg (jaja jag är skåning) en helt vanlig & regnig torsdag!
2008-10-30 @ 21:59:00 Permalink Skissbok Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Paradis encore une fois

Pysslade lite i photoshop efter jag kom hem från fikan med Sara, det var behövligt med en god hasselnötslatte, morotskaka & värmeljus när regnet stod som spön i backen utanför, det ger ny energi :)
Letade upp en av mina många bilder på tour d'eiffel (vad kan representera staden bättre?!) & klippte ihop med en tidigare postad bild. Åh, minns tillbaka på en av alla vinkvällar i Champ de Mars & glittrande torn varje timme, det var mysfaktor!

2008-10-30 @ 16:20:28 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Il pleût...

Regnet tar aldrig slut, ska träffa en kompis för en fika på stan men det tar emot att sätta tassen utanför porten...
En passande bild idag;

Gjorde till illustration friday-uppgiften "windy" för några år sen, blev jäkligt nöjd!
2008-10-30 @ 13:27:40 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Paradis

Vanessa är en favorit, inspirerande vacker. Denna är inspirerat av henne...tänkte göra mer av den med lite av mina Paris-bilder men det får bli ett senare bekymmer!

2008-10-29 @ 14:32:35 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Backlund

En designer jag beundrar mkt är Sandra Backlund, älskar formspråket, nyskapandet av gamla tekniker...ja allt! Det får kreativiteten att klia i fingrarna så jag snor utan att känna minsta skuld alla bilder på hennes hemsida & går lös & gör det till mitt eget. Fast jag vet att jag aldrig kommer kunna mäta mig med henne. Grymt!

2008-10-29 @ 13:42:54 Permalink Inspiration Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Tisdag

en ganska innehållslös idag, hämtade ex antal provbågar, inget lätt val. Surrande vid datorn, lite skissande, försök till att få min katt att älska mig igen efter att ha övergett honom & återlämnat honom till mamma, besökte mamma på sjukhuset & köpte tidning & choklad så hon skulle ha det lite roligare i det tråkiga rummet, storhandlande & tv-tittande...mmm jo en ganska seg tisdag.

2008-10-28 @ 21:11:04 Permalink Skissbok Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

I fablernas värld


På sistone har jag fått dille på att integrera människor med djur i mina bilder...men egentligen, vi är ju djur & många i människosläktet verkar ju bära osynliga horn...så varför inte?

Tycker att min halvtaskiga scanner plockar fram raster väldigt vackert, inget ont som för något gott med sig!
2008-10-27 @ 21:47:26 Permalink Skissbok Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

En lördagskväll

2008-10-25 @ 23:45:43 Permalink Skissbok Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Något passande i höstmörkret!

En vän på facebook hade lagt upp denna video, jag tyckte att den var så pass underbar att jag är tvungen att dela med mig den här; Jonny Cash & Nina P med Pernilla Andersson. Mmmm höstmys!


2008-10-24 @ 21:04:43 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

TGIF!Det firas med en av världens bästa låtar!
2008-10-24 @ 16:23:17 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

The secret of getting ahead is getting started

2008-10-24 @ 15:38:46 Permalink Skissbok Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jannike

Facebook kan vara som ett smörgåsbord när man kommer till att finna vackra bilder, det var där jag hittade Jannike. Make till vackrare människa med så inspirerande bilder får man nog leta efter! Jag tog mig friheten & frågade om jag fick nalla lite av dom för inspiration & det gick hon med på:) Det är inte porträttlikt jag är ute efter men nog har hon blivit lite av en musa.

2008-10-24 @ 14:06:44 Permalink Inspiration Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Att ha i åtanke;

2008-10-24 @ 13:57:26 Permalink Skissbok Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Marcus BirroEn man som jag i min ungdom lyssnade mycket på...varje kväll satt jag i mitt rum & målade & lyssnade Birros kloka ord. Jag minns att jag fick ett mail av honom, jag var euforisk över detta. Någonstans på vägen tappade jag bort honom & han föll i glömska men idag fann jag honom återigen, det kändes fint även om han precis samma dag beslutade sig för att lägga ner sin blogg. Dock har jag mycket att läsa, nog fann jag saker som gick rakt in i mitt hjärta (även om fotbollssnacket inte riktigt faller mig i smaken, mest pga mitt fullkomliga ointresse för fotboll, inte skribenten).

Detta fastnade idag; 
"Konsten är motstånd. Allt skapande är i grunden en revolt."
Hur kan man få några få ord att bli så komplett, så direkt?  Det är som om han lägger ett pussel som endast består av en himmel.
2008-10-23 @ 22:24:32 Permalink Inspiration Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Det där med att bli opersonlig på nya bloggen...

höll ju i en sisådär 2 inlägg eller nåt...

Dessutom; som ett brev på posten fick jag bekräftat att jag snart ska ha utställning, inget pretentiöst utan på ett oväntat ställe där det vistas mkt folk. Tid & rum meddelas senare - håll utkik!


En liten rosa skrutt fick va med...lägg märke till färgen...pro marker tuschpennor..det Gud har sänt oss som älskar tusch men hatar att det blir ränder - KOLLA, INGA RÄNDER! (shit lät jag precis som en deodorantreklam?)
2008-10-23 @ 17:06:54 Permalink Skissbok Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Att vilja ha mer

Jag är nog en ganska krävande person, krävande som fru, krävande som vän & krävande av mig själv. På något sätt blir jag sällan nöjd & när jag inte är nöjd är jag inte lycklig. Just nu är jag inte speciellt nöjd (eller jo, när det gäller vissa saker som att jag är lyckligt gift med världens mest underbara man) & därmed inte så lycklig. Jag trodde att jag skulle ha åstadkommit mer vid det här laget än att ha slagit mig ner i min hemort & återgått till den stilla, trista & odramatiska lunk som jag befann mig i innan jag begav mig iväg på utbildning & äventyr. Jag har blivit bitter igen, jag hatar att vara bitter, jag är så oerhört gnällig & självömkande då. Dessutom fick jag ett sms av en vän som undrade om jag var arg över något för hon hade fått den uppfattningen, vilket jag inte alls är...ett ganska säkert tecken på att min nedstämdhet & bitterhet gör att jag nog är ganska avvisande mot dom som faktiskt bryr sig om mig, det är inte så snällt mot mina vänner (FÖRLÅT!).

Vad beror då detta på? Kanske är det avsaknad av människor som tänker som jag & därmed förstår mig, kanske är det staden jag bor i; dess mentalitet & kulturellt ickebefinnande, kanske är det jag som inte kan finna ro i mig själv & försöker skylla det på min omvärld.

Den som lever får se.

2008-10-23 @ 10:03:11 Permalink Skissbok Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jobbdax

Det kan ju inte bara vara bloggeri man har ju ett arbete att sköta också, sista jobbedan för veckan, bjuder på ett utkast från skissboken till nästa gång!

2008-10-22 @ 15:30:19 Permalink Skissbok Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

David Cook

Är en riktig sucker för Michael Jackson...har i regel inte så mkt till övers för idol (visst jag erkänner, jag är en sån som kollar uttagningarna & garvar åt de som gör bort sig...jag är ond jag vet) men så fann jag detta;Den amerikanska idol-vinnaren David Cook gjorde sin version på MJ's Billie Jean, producerat av Chris Cornell...inte illa pinkat! Även om jag inte är något fan av idol måste jag att säga att den amerikanska versionen har lyckats klämma ut riktigt bra deltagare så som Daughtry, Taylor Hicks & David Cook. Skön låt som man kan värma sig med i höstrusket!
2008-10-22 @ 13:31:41 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Utställningssug

Har haft utställningsbegär på sistone...har inte haft en egen utställning på över ett år, blir så när man är inne i en sjukt bra kreativitetsfas!

Dessa gjorde jag inför en samlingsutställning jag arrangerade i somras, en gång i tiden drömde jag om att blir grafisk designer...så blev det inte men jag kan ju åtminstone vara en glad amatör! Tycker det är grymt kul :)2008-10-22 @ 09:39:10 Permalink Grafiskt Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Blyerts

Har länge kladdat med färg & faktiskt glömt bort de effekter man kan göra med blyerts - I love it! Ska försöka kombinera de båda lite oftare.

Har funderat länge på var jag ska inrikta mig, för i min stil är jag väldigt spretig...men samtidigt så är jag ganska spretig som person både när det gäller kläder, musik, vänner, humör & min personlighet...då må jag väl ha funnit min stil konstnärsmässigt?! Jag får väl se det som en tillgång...att jag har bredd.

2008-10-22 @ 09:19:41 Permalink Skissbok Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

C'est seulement...

2008-10-21 @ 18:25:15 Permalink Skissbok Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

David LaChapelle

Fotokonsten är ingenting jag har direkt grepp om men en fotograf som jag är fascinerad av är David LaChapelle. Han har så otroligt mycket eftertanke i sina verk, det finns inget slut på hans bilder.


2008-10-21 @ 17:08:46 Permalink Inspiration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Hurra!

Efter en intensiv helg & ingen tid med att fixa till alla buggar & fel jag har stött på så tror jag äntligen att jag har lyckats fixa till det (om ni finner ytterligare, hör av er)! Nu ska jag nog kunna få fart på det här skrället!
Just nu är jag inne i en period där jag samlar ihop en massa idéer för vidare arbete. Jag har en skitskruttig gästbok som inte alls lämpar sig för färg, tidningsurklipp, tejp, klister & annat jag slänger in i den stackaren...men jag tycker om när det är lite ruffigt & slarvigt i en skissbok, var skulle man annars ha den till? Försök till perfektion kommer förhoppningsvis senare!

Nedan: lite idéer i rött & svart, tycker om den sista med fotografen Christer Strömholms tankar, kan vara bra att läsa en dag då man känner att allt går åt pipan & att ingen förstår sig på en, kolla in hans sida, jag är i synnerhet förtjust i Paris-bilderna...men det kan ju hända att jag är lite partisk när det kommer till Paris...2008-10-21 @ 16:09:09 Permalink Skissbok Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Himmel & Pannkaka!

I två jäkla dagar har jag suttit & jobbat för att få en så personlig sida som möjligt men tro fan att man stöter på nya problem när de gamla är lösta!
Nu funkar inte länken till kommentarerna...någon som vet hur man löser detta problem? Om så är fallet hör gärna av er - via mail! Inte lätt när man börjar bli "gammal" & oteknisk...pffft!


Jag får sova på saken, sängen är lockande just nu!
Bonne nuit tout le monde!
2008-10-16 @ 22:54:01 Permalink Övrigt Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Året var 2006...

efter att ha jobbat i skobutik i några år & missbruket av skor var då stort. Jag var då student & hade inte råd att lägga halva stuielånet på skor så för att stilla mitt behov började jag istället måla skor & resultatet blev ganska bra.

Dessa bilder är från utställningen jag hade på konstrundan samma år. Det var en bra utställning och även min första, jag sålde det mesta - inte illa pinkat!


2008-10-16 @ 21:34:32 Permalink Konst Kommentarer (1) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Nystart!

Bienvenue!
Efter att ha skrivit en annan blogg som var menat att enbart lägga upp mina bilder men i slutändan blev mer personlig än buisness (stavas det så?! Har alltid varit grym på att stava förutom när det gäller detta ord samt "lugnt", kan hända att det är grejer som inte passar in på mig) så bestämde jag mig slutligen för att starta en ny.
Så här är den! Med ett nytt namn eftersom som nygift & med ett nytt efternamn bidde det för långt med alla mina tre namn.
Jolbi är kontentan av dessa tre namn, ganska catchy om jag får säga det själv! Tanken är att mitt blivande företag ska bära detta namn, så håll utkik efter nya inlägg, jag ska försöka vara flitig!

2008-10-15 @ 10:39:37 Permalink Övrigt Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share