Vernis à ongles


Ni tålmodigt väntande, det blev ingen grönsak eller kopp idag (fast de ligger på mitt bord & väntar på mig) utan nagellack. Minst lika bra det;)

Dagen spenderar jag ute i trädgården & målar om mina loppisfynd från helgen, vit färg på möbler, brun färg på mig -check!
2009-06-30 @ 10:57:49 Permalink Illustration Kommentarer (9) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Dagens rutt

Idag ska vi besiktiga lägenheten, lite orolig är man allt men det ska bli skönt att lämna den nu, den tiden är förbi på något sätt. Därefter ska jag få massage & hälsa på min gamla farmor. Sen ska jag rita, har ett begär efter att rita grönsaker & kaffekoppar, mkt märkligt! Vi får se vad det blir av det hela! Kanske blir det någon uppdatering ikväll!

Ha en härlig dag!
2009-06-26 @ 08:54:02 Permalink Övrigt Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Michael min Michael

Det är väl så att alla kommer skriva ett inlägg om denna man idag, så även jag för enligt mig så var & kommer han alltid att förbli den störste. När jag var liten så var mitt rum tapetserat med Michael Jackson-bilder & under en lång period var han även det ända jag lyssnade på. Jag skulle påstå att det inte finns en enda låt av Jackson som är dålig, alla är fantastiska men om det är en låt som jag alltid har älskat & alltid återvänder till så är det denna:En stor talangfull människa har gått ur tiden, alldeles för tidigt, världen har sorg, så även jag.
Vila i frid.

2009-06-26 @ 08:23:30 Permalink Inspiration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Madame Butterfly


Tjohooo, vi har äntligen fått internet så nu blir det något fler uppdateringar. Har bestämt mig för att ha fasta arbetstider här hemma när det kommer till tecknandet & jag inte är på mitt sedvanliga jobb. Så man får rutin på det hela, tror det är lätt att man börjar pilla med annat när man har detta stora hus så nu är det disciplin som gäller!!!

Madame Butterfly var jag inte idag, däremot madame Bålgeting, maken stod på taket för att installera parabolen, hans fru var i tv-rummet för att kolla så att det blev bra, vi kommunicerar genom fönstret, i samma tid som tvn fungerar börjar klassisk musik spelas på hög volym, kommer en bålgeting stor som en sparv inflygandes genom fönstret, jag skrek, sprang & viftade med armarna. Maken kommer nerspringandes med sin elektriska flugsmälla i högsta hugg, när han väl är nere har bålgetingen flygit sin kos...ja se en sån action ute på vischan!
2009-06-24 @ 23:13:37 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

220kvm inne + 2000kvm ute - internet = Jolbis frånvaro

Hej på er!
Midsommarhelgen bestod av fest, massor med grillat, fix i trädgården, fix i huset, en riktigt trevlig helg! Tänkte lägga upp lite bilder på det som håller mig borta (fast snart är jag tillbaka, bara 4dar tills internet anländer!)

Our house! På hörnan ska jag öppna ramverkstad :)
Utsikten från verkstan

Välkommen in trädgården! I slutet av gången ser ni hönshuset, förhoppningsvis blir det bebott nästa sommar :)

Som ett litet Villa Villerkulla + Madickenhus på baksidan

Vår veranda

Trädgården står i full blom

Katten Lina trivs bra i sitt nya hus (i synnerhet i sin trädgård)

Blivande matrum

Vardagsrum

Vi har ett kassavalv & en vacker kamin, dock är inte uppbyggnaden lika vacker så den ska vi fixa till!

SÅ! Nu förstår ni varför jag är lite busy - hoppas ni kan förlåta mig;)
2009-06-22 @ 11:14:07 Permalink Övrigt Kommentarer (18) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Glad midsommar!

vill jag önska er allihop, vi ska fira i vår trädgård (om vädret vill detsamma) tillsammans med 24 vuxna, 3 barn, en hund & en katt så jag tror det blir superbra!

Vad ska ni hitta på?

Kram på er!
2009-06-18 @ 09:09:42 Permalink Övrigt Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

I väntan på skapandet...

Först & främst vill jag tacka för alla gratulationer!

Husfixandet går sakta framåt, idag började jag inreda lite i ateljen, saknar att rita som fasiken! Jag saknar även mitt internet *buhu* men den som väntar på nåt gott...väntar alldeles för länge!
Förhoppningsvis kommer jag snart bli klar med mitt lilla målarrum, har ju så mkt som väntar på att bli färdigt & visas upp!
I lördags tittade jag ut från mitt ateljefönster & såg två fåglar kopulera, jag tror jag kommer få massor med inspiration däruppe ;)

Idag ska jag iaf plantera lite tomater & kryddor, det är ju kreativt det också!
2009-06-16 @ 16:33:32 Permalink Övrigt Kommentarer (10) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Födelsedags(städ)grisen

Flytten gick bra men oj va trött man är, igår gick vi & la oss kl 21, det tar på krafterna men som tur va så hade vi hjälp av goda vänner som konkade & slet, som tack bjöd vi på smörgåstårta & senare på kvällen hade vi vår första grillfest - mkt härligt!

Idag har jag begett mig in till stan & lägenheten för att flyttstäda - roligare kan man ha på sin födelsedag, så det är kanske därför jag tog med mig datorn in till stan (internet har vi inte ute i huset ännu - abstinens!!!) så man kan mygla lite med städningen ;)

Hoppas ni haft en bra helg & att veckan blir ännu bättre!

Kram på er!
2009-06-15 @ 08:41:32 Permalink Övrigt Kommentarer (13) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Merci!


Tack för era otroligt fina & uppmuntrande kommentarer, jag är helt överväldigad!
I regel har jag en sisådär 25 unika besökare/dag, igår hade jag 986st, helt otroligt!

Imorgon går äntligen flyttlasset till vårt hus, därför kommer det kanske vara dåligt på uppdateringsfronten den närmsta tiden men håll ut, jag har ett helt lager med skisser som bara väntar på att bli färdiga - håll utkik!

Trevlig helg på er alla fina människor därute!
2009-06-12 @ 21:17:43 Permalink Övrigt Kommentarer (11) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

JAG VANN VERO MODAS DESIGNTÄVLING!!!Ojoj, igår fick jag veta att jag vann Vero Modas designtävling & har velat skrika ut det till hela världen! Nu är det äntligen officiellt & jag är så stolt & glad. Konkurrensen var stenhård men jag klarade det & nu kommer linnen med MIN design säljas under september månad i samband med Vero Modas 20årsjubileum i ALLA butiker i Sverige - ofattbart!

Tack till juryn & framför allt; tack alla ni som röstat på mig, jag är evigt tacksam!!!
Intervjun med mig hittar ni HÄR


VINNARLINNET!
2009-06-09 @ 15:57:50 Permalink Övrigt Kommentarer (186) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Writing you a letter


Lite kladd på morgonkvisten, nu blir det till att packa flyttkartonger resten av dagen!
2009-06-09 @ 09:34:13 Permalink Illustration Kommentarer (11) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Busy week!

Oj vilken lång vecka, har jobbat mkt, varit på fortbildning & skrivit på de sista papprena för husköpet, tagit ett fett banklån & fått nycklarna till huset!!! Så nu är Jolbi husägare - känns härligt! Nästa helg flyttar vi in & jag har börjat planera renoveringen av ramverkstaden samt börjat fundera på var jag ska ha min ateljé (vårt hus är 220kvm så det är några rum att välja emellan). Idag firar jag & maken att vi numera är husägare genom god middag & champange :P Så ni kan förstå varför jag inte har uppdaterat på några dar...räknade ut att jag spenderar ca 70 timmar på jobbet denna vecka, men sen jobbar jag bara 2 pass de närmsta 2 veckorna-det kan det vara värt!

Spanar in  yourmoda-tävlingen då & då & konstaterar att det är ständig äggkastning där vilket är under min värdighet, tycker det är både barnsligt & tramsigt, därför har jag slutat fiska röster, i slutändan är det ju juryn som bestämmer - antingen gillar juryn min design (det gör de ju redan eftersom de valde min bild) eller så föredrar de någon annans, jag är iaf mkt glad över att vara topp 10!

Fast rita har jag hunnit med, har ett himla flow just nu, all ledig tid har spenderats med papper & penna. En bild bjuder jag på & hoppas att ni har en bra nationaldag & hejar på att Sverige vinner i landskampen!!!
2009-06-06 @ 20:25:29 Permalink Illustration Kommentarer (9) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Shocking!

2009-06-03 @ 15:32:14 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

And it is all yellow!

Jag är ff i extas efter dagens roliga nyhet men skapandet låter sig inte vänta!

2009-06-02 @ 14:57:17 Permalink Illustration Kommentarer (11) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jag är i final!!!Himmel & pannkaka, mitt i allt flyttstök får jag reda på att jag är i final i yourmoda-tävlingen, trodde att hoppet var ute när jag halkade efter men så kom juryn & sa sitt - tack så hemskt mkt!
Av ca 936 är jag bland topp 10, som min man sa - "nu är det att sträcka på sig lite!"

T.o.m. den 9/6 kan ni rösta & ni kan tro att jag blir glad om ni skulle skänka mig en & annan femma!
2009-06-02 @ 12:01:15 Permalink Övrigt Kommentarer (6) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share