Min ateljé i höstmörkret

Inte den bästa bildkvalitén men kameran är inte heller den bästa...dessa bilder kunde man se i Sofies mode idag, dessvärre stod inte mitt namn med men man får var glad ändå!
2009-09-30 @ 20:28:40 Permalink Övrigt Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Cherry cherry lady

2009-09-29 @ 08:40:05 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Bergman VS Josephson

Idag är det höst & jag trivs med det. När hösten kommer blir jag alltid låg men av någon märklig anledning trivs jag med det. Jag börjar grubbla, min tankeverksamhet sätts igång, jag går på utställningar men saknar att ha någon att diskutera med, jag har inte en enda vän som är intresserad av konst & det kan jag sakna...att ha någon som inte tycker att jag är en idiot som försöker vara svår bara för att jag vill diskutera konst. Det gör mig ledsen & gör att jag känner mig ensam men det är väl ingen som säger att det ska vara lätt.

De senaste två helgerna har jag tittat på två underbara dokumentärer av Tom Alandh;
Bergmans Hushållerska & Scener ur ett vardagsliv. Den förstnämnda handlade om Anita Haglöf som arbetade hos Ingmar Bergman under åtta år & den andra skildrade Erland Josephson.

Bergman; en ängslig, ilsken ensamvarg & Josephson - en varm & sympatisk människa som ständigt fick besök, människor ville verkligen komma & besöka honom. Jag önskar att jag var en Josephson men dessvärre är jag nog en Bergman, det är inte så att jag försöker geniförklara mig här. Det är mer så att jag är en ängslig grubblare som gärna i fred. Mer tänker jag inte skriva om mig själv, har varit privat så det räcker. Jag ska köpa mig en bok som ska bli min dagbok, det har jag inte skrivit på många år men nu har jag så mycket tankar som jag faktiskt inte vill dela med någon annan för då skickas jag troligtvis till hospitalet.

Vill du se dokumentärerna kan du göra det på SVT Play:
Bergmans Husshållerska

Scener ur ett vardagsliv
(har inte lagts upp ännu men håll utkik)

Erland Josephson

Vilket fantastiskt hem, fylld av böcker! Foto: Björn Henriksson, SVT.se
2009-09-28 @ 10:32:46 Permalink Inspiration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Sköna söndag!

Nu vet jag inte hur gamla ni läsare är men när jag var liten brukade man titta på Sköna Söndag, det bästa med detta program var inte Kniiip med Susanne Lanefeldt utan modevisningarna som Ingrid Schrewelius (ja jag googlade, var för unga för att minnas hennes namn) kommenterade, jag tyckte det var fantastiskt! Jag saknar det en smula!

2009-09-27 @ 10:38:58 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Coola chics!

Har jobbat mitt "älskade" 24timmars pass, köpte kinamat på väg från jobbet för det där med matlagning stod INTE på agendan ikväll...nu ska jag däcka i soffan innan det är dags för nästa arbetspass.

 

Igår fick jag ett mms av syrran. Tre coola tjejer hade köpt mitt linne :)

Från vänster:

Min systerdotter Felicia (något av en poser eller vad säger ni?!), Linnéa & Tilda (som är syrrans pojkväns döttrar)

2009-09-26 @ 19:00:59 Permalink Övrigt Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

En snygg & en ful, bedöm själv ;)

Så löd ett mail som jag fick av mina vänner Ola & Sara igår, fick mig ett gott skratt!
Skorna ser något bredare ut på Ola...
2009-09-25 @ 09:26:23 Permalink Övrigt Kommentarer (7) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

McQueen A/W 2009

Var inne på Vero Moda här i stan, det stod ingenting någonstans om att det var jag som hade gjort linnet...man ska vara glad för sin framgång men nog känns det surt när Vero Moda tjänar massor med pengar & jag får "äran", frågan är om jag egentligen fick så mkt ära. Nästa gång ska jag tänka till både en & annan gång!

2009-09-24 @ 13:57:04 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Nu finns det i butik:)

 

Såg på Louise blogg at hon hade köpt linnet, blev väldigt smickrad!

 

Fick även glada samtal från syskonbarn som hade varit & köpt ett linne & dessutom fått en tygkasse bara för att de var släkt med mig - snäll Vero Moda-personal, tyckte det var så fint!

 

Om du har köpt dig ett linne, maila gärna en bild!

 

2009-09-23 @ 21:56:55 Permalink Övrigt Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Man jobbar & jobbar men ingenting händer.


Brukar ni någon gång få den känslan av att allt blir fel, att man jobbar & jobbar men ingenting händer, det vill aldrig lossna. För andra rullar det på bra som bara den men för en annan är det samma gamla visa. Jag vet inte om det är hösten som påverkar eller om jag bara börjar inse att det här leder ju ingen vart! Jag har kanske inte vad som krävs utan får nöja mig med att sitta hemma & rita för att det är kul men sanningen att säga är att det inte känns något vidare kul just nu. Läser andra illustratörers bloggar, det går så jäkla bra för dom & min känns bara trött.

 

Sitter & jobbar på en hemsida, det går riktigt dåligt, så dåligt att jag funderar om det ens är lönt att lägga all energi på skiten. Dessutom är det något konstigt med min blogg i explorer som gör att den ser ut som skit...jag får inte rätt på det så jag kör på att ha en blogg som ser amatörmässig ut.

 

Var fan tog min glädje & energi vägen?!

 

 

 

 

 

2009-09-23 @ 10:32:40 Permalink Illustration Kommentarer (7) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Chloé

2009-09-22 @ 14:19:31 Permalink Illustration Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Vero Moda-linnet, ute i butik onsdagen den 23/9

Idag fick jag fyra linnen med olika tryck + en kasse på posten.

Linnena kommer finnas i butik from onsdagen den 23/9 & kommer kosta 99,95 (hello försäljningspsykologi!) & kassen får man på köpet om man handlar för över 300kr. Det ska bli jättespännande att se hur de tas emot i butikerna, hoppas på att de säljer kalasbra!
Bild:Vero Moda

Trycken blev...intressanta, tycker de är fina men är lite besviken över att de gjort om dom så de ser sprayade ut istället för "akvarelliga", det är ju lite det som är min grej & det försvann. Nej jag ska inte bete mig som en bortskämd unge, jag är jättetacksam men det är känsligt när det kommer till att någon utomstående petar i ens konstnärliga arbete.

Vad tycker ni?
2009-09-21 @ 14:45:11 Permalink Illustration Kommentarer (16) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Kyrkoval

Long time no see, har haft fullt upp & ont om inspiration, så kan det bli!

För en tid sen fick jag en förfrågan om jag kunde göra en logotyp till ett nytt parti här i trakten, tyckte det kunde vara ett spännande & utmanande projekt. Tänkte passa på att visa upp den idag eftersom det är kyrkoval.

Jag ville göra en logga utifrån namnet som jag kände var ute efter ett nytt tänk inom kyrkan därför ville jag inte göra det för strikt utan leka lite med formerna & skapa en ganska lättsam logga. Som inte ser ut "dussinbilderna" inom kyrkan. Vad tycker ni?

Röstade ni i kyrkovalet förresten? Jag & maken var duktiga & röstade, vi var 2 av totalt 112 i vår församling som röstade under dagen. Jag säger då det.

2009-09-20 @ 21:18:42 Permalink Grafiskt Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Jolbi IRL!

Min kära vän Niclas hörde av sig för ett tag sen & ville beställa en tavla som skulle bli en födelsedagspresent till en tjej som heter Stina, igår skrev hon ett inlägg i min blogg & så här tjusigt blev det hemma hos henne! Alltid lika kul att se bilderna "på riktigt".

2009-09-15 @ 14:45:56 Permalink Övrigt Kommentarer (6) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Hassle - the next big thing!

Efter att ha väntat allt för länge köpte jag äntligen Erik Hassles debutplatta, det var som jag trodde - jag blev inte besviken! Nu går den varm i bilen!

Är övertygad om att denna talangfulla unga man kommer bli Sveriges nya stora musikexport!

 

English: Erik Hassle - this will be Swedens next big music export, remeber his name & remember where you heard it first!

 

2009-09-14 @ 19:21:14 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Härlig helg!

 

Vilken finfin helg jag har haft, Timbuktukonsert, tjejfest med världens härligaste vänner, yoga, god mat - mao perfekt! Det som gör den perfekt är att min älskade man kommer hem från Budapest & om en liten stund ska jag hämta honom på station :)

 

En annan sak som jag blev så himla smickrad över var att en tjej här i byn kom & frågade om hon fick praoa hos mig, önskar att jag kunde säga ja men jag har ju mitt vanliga knegarjobb att sköta.

Har fyllt i registreringspapper till företaget nu, så nu är det bara att köra!

 

Hur har er helg varit?

English: I had the best weekend ever, say no more - if you're interested to know what I did, check out the googletranslator at the botttom!

2009-09-06 @ 21:08:08 Permalink Illustration Kommentarer (12) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Kräftor & Glamour!

Igår såg jag Timbuktu & idag ställer jag till med fest för tjejerna med tema "Kräftor & Glamour".

Denna inbjudan skickade jag till mina kära vänner för ett tag sen, vi ska äta slabbiga kräftor - uppklädda till tänderna!

2009-09-05 @ 11:57:19 Permalink Illustration Kommentarer (3) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

YSL Parisienne

 

 

2009-09-03 @ 15:19:01 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Swirly & Sadly

Min pappa ringde nyss & skröt om hur varmt det är i Turkiet, min man landade precis i Budapest, jag gick precis utanför dörren ut i regnet & kände doften av grispiss nu när de har gödslat. Men nej jag är inte bitter...inte ett dugg. Jag ritar istället men faktum är att inte det känns kul. Jag vill också åka iväg. Fan.

 

English: My dad just called from Turkey, telling me about the wonderful weather. My husband is in Budapest & I just went outside, in the rain & felt the smell of the dung. Just loveley...not even drawing is fun right now...damn.

2009-09-03 @ 12:32:05 Permalink Illustration Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

You know it's true
Bild lånad av Snuttiluttan

2009-09-03 @ 09:44:06 Permalink Övrigt Kommentarer (0) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Fuck you very very much.

Ibland klickar det, en låt som spelas flitigt just nu (I'm loving it) & en bild från bloggen Rika uteliggare & du är där.

 

English: Take one good song & mix it with a sweet pic from a cool blog et voila!

2009-09-02 @ 09:56:26 Permalink Illustration Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Noveau design!

Åh himmel så trött jag varit på min bloggdesign, all färg på bloggen tog uppmärksamhet från mina bilder & blev en salig röra. Dessutom ska jag försöka vara lite mer tillgänglig för utländska läsare, vi svenskar kan ju i princip engelska lika bra som vårt modersmål.

Nytt fräscht - vad tycker ni?New design on the blog, what do you think?
2009-09-01 @ 15:28:15 Permalink Övrigt Kommentarer (5) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Valentino & Lace

Tycker att Valentinos höstkollaktion är så poetisk. Det är därför jag inte kan sluta rita den.

2009-09-01 @ 10:00:59 Permalink Illustration Kommentarer (4) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share