Bergman VS Josephson

Idag är det höst & jag trivs med det. När hösten kommer blir jag alltid låg men av någon märklig anledning trivs jag med det. Jag börjar grubbla, min tankeverksamhet sätts igång, jag går på utställningar men saknar att ha någon att diskutera med, jag har inte en enda vän som är intresserad av konst & det kan jag sakna...att ha någon som inte tycker att jag är en idiot som försöker vara svår bara för att jag vill diskutera konst. Det gör mig ledsen & gör att jag känner mig ensam men det är väl ingen som säger att det ska vara lätt.

De senaste två helgerna har jag tittat på två underbara dokumentärer av Tom Alandh;
Bergmans Hushållerska & Scener ur ett vardagsliv. Den förstnämnda handlade om Anita Haglöf som arbetade hos Ingmar Bergman under åtta år & den andra skildrade Erland Josephson.

Bergman; en ängslig, ilsken ensamvarg & Josephson - en varm & sympatisk människa som ständigt fick besök, människor ville verkligen komma & besöka honom. Jag önskar att jag var en Josephson men dessvärre är jag nog en Bergman, det är inte så att jag försöker geniförklara mig här. Det är mer så att jag är en ängslig grubblare som gärna i fred. Mer tänker jag inte skriva om mig själv, har varit privat så det räcker. Jag ska köpa mig en bok som ska bli min dagbok, det har jag inte skrivit på många år men nu har jag så mycket tankar som jag faktiskt inte vill dela med någon annan för då skickas jag troligtvis till hospitalet.

Vill du se dokumentärerna kan du göra det på SVT Play:
Bergmans Husshållerska

Scener ur ett vardagsliv
(har inte lagts upp ännu men håll utkik)

Erland Josephson

Vilket fantastiskt hem, fylld av böcker! Foto: Björn Henriksson, SVT.se
2009-09-28 @ 10:32:46 Inspiration Permalink Follow JolbiBookmark and Share

Kommentarer
Postat av: Emma Andersson

Jag förstår precis huru känner. Det är alltid kul att dela med sig av sina intressen och kunna höra andras åsikter om det. Och det är ju såklart mkt roligare om den andre har nått hum om vad det egentligen är man snackar om. Du får gå på konstnärsjakt :P

2009-09-28 @ 10:57:33
URL: http://konsteri.blogg.se/
Postat av: Louise - PaperandPen

Åh, va bra att du la upp länken till Bergmans hushållerska. Jag såg början med kunde inte se hela.Har samma problem som dig, ingen av mina kompisar har något intresse för konst. Jag skippar nästan alla utställningar för att jag inte vill gå själv, hur trist som helst!ha det bra!

2009-09-28 @ 19:19:01
URL: http://paperandpen.blogg.se/

Skriv gärna en kommentar!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast för Jolbis ögon)


Adress till hemsida/blogg:


Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback