Konstrundan 2010 - Jolbi rekommenderar!

Igår for vi en sväng på konstrundan här nere på Österlen, tyvärr hann jag inte med allt jag hade velat se men det finns ju ett myller av konstnärer som är värda ett besök!

Om du är novis så har jag slängt ihop en liten lista på vad som kan vara värt ett besök (observera dock att smaken är som baken & det jag tycker är bra behöver inte nödvändigtvis falla dig i smaken).


Håkan Berg i Maglehem är för mig ett självklart val!

Johan Thunell i Smedstorp var för mig en ny bekantskap men jag föll direkt för hans uttrycksfulla "nyllen"

Älskade älskade Lisa Tofft på Kivik. En silversmed & tecknare med stor humor, det är rundans höjdpunkt för mig. Hon är fantastisk & jag älskar att hon har något för alla, allt från härliga smycken till små magneter som alla kan ha råd med.

Anna Törnquist i Baskemölla (har även en utställning i Gärsnäs på Maddam som jag tyckte var snäppet vassare än den i hennes ateljé i Baskemölla). Vilken fantastisk akvarellist, både jag & maken (som inte är speciellt intresserad av konst) föll som furor.

Maddam (NilsNils) är också väl värt ett besök enbart för den häftiga byggnaden

Vill du ha en blandad kompott så kan du gott & väl besöka Dansk Svenska Kompaniet i Vranarp. De säljer konst av Lisa Rinnevou, Catrin Näsmark mfl. samt olika designerprylar.


Sist men inte minst Åsa Lindsjö (som även är gift med Håkan Berg) ställer ut sina underbara slickestenar på Wanås utanför Knislinge. Missa inte!!!
2010-04-03 @ 10:07:49 Permalink Inspiration Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share