Konstrundan 2010 - Jolbi rekommenderar!

Igår for vi en sväng på konstrundan här nere på Österlen, tyvärr hann jag inte med allt jag hade velat se men det finns ju ett myller av konstnärer som är värda ett besök!

Om du är novis så har jag slängt ihop en liten lista på vad som kan vara värt ett besök (observera dock att smaken är som baken & det jag tycker är bra behöver inte nödvändigtvis falla dig i smaken).


Håkan Berg i Maglehem är för mig ett självklart val!

Johan Thunell i Smedstorp var för mig en ny bekantskap men jag föll direkt för hans uttrycksfulla "nyllen"

Älskade älskade Lisa Tofft på Kivik. En silversmed & tecknare med stor humor, det är rundans höjdpunkt för mig. Hon är fantastisk & jag älskar att hon har något för alla, allt från härliga smycken till små magneter som alla kan ha råd med.

Anna Törnquist i Baskemölla (har även en utställning i Gärsnäs på Maddam som jag tyckte var snäppet vassare än den i hennes ateljé i Baskemölla). Vilken fantastisk akvarellist, både jag & maken (som inte är speciellt intresserad av konst) föll som furor.

Maddam (NilsNils) är också väl värt ett besök enbart för den häftiga byggnaden

Vill du ha en blandad kompott så kan du gott & väl besöka Dansk Svenska Kompaniet i Vranarp. De säljer konst av Lisa Rinnevou, Catrin Näsmark mfl. samt olika designerprylar.


Sist men inte minst Åsa Lindsjö (som även är gift med Håkan Berg) ställer ut sina underbara slickestenar på Wanås utanför Knislinge. Missa inte!!!
2010-04-03 @ 10:07:49 Inspiration Permalink Follow JolbiBookmark and Share

Kommentarer
Postat av: Linda

hade varit grymt kul, synd att det är så långt bort. det är mysigt med konstvandringar. 33 dagar kvar ser jag, himmel så spännande! förlossningen va så grymt häftig sak å va med om, hoppas du inte är orolig utan ser fram emot den. inställningen spelar en stor roll i upplevelsen :)

hare!

2010-04-04 @ 13:08:48
URL: http://www.kurry.se
Postat av: Art By Tina

Varje år verkar det som att den bästa konstrundan går av stapeln nere i skåne. Skull ehemskt gärna vilja åka dit någongång. I bohuslän finns också konstrundor - var med förra påsken - men här där jag bor, i skaraborgs-trakten sker det på hösten istället. Får se om jag ska vara med i år - har blivit tillfrågad men eftersom jag inte har en egen ateljé att bjuda in till så får jag se vad dom kan erbjuda mig för lokal.

2010-04-04 @ 18:48:19
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Linda

oj oj, jobbigt å få sammandragningar så tidigt. men det gick bra tolkar jag det som eftersom du inte fått nån plutt än. skönt att du fick träffa personal å se hur det går till i alla fall. önskar dej all lycka, hoppas plutten stannar inne ett litet tag till för å växa på sej :)

2010-04-05 @ 13:22:04
URL: http://www.kurry.se
Postat av: Linda

Håller tummarna för dej å bebisen! Hoppas den kommer ut snart, förstår att den är efterlängtad :)

2010-05-09 @ 11:02:21
URL: http://www.kurry.se
Postat av: Sara

Tackar för bra tips! Hur går det med ramverksamheten?

/sara

2010-05-19 @ 21:45:07
URL: http://ihhhgalleri.blogspot.com
Postat av: ONLINE DRAMA nu 934 unika tablettaskar !

Härligt med massa inspiration, men Johan Thunells feja e bara så grym !!!

2010-05-20 @ 22:34:19
URL: http://onlinedrama.wordpress.com
Postat av: emma

Hur har du och din mage det? är lite nyfiken :)

2010-05-20 @ 23:01:29
URL: http://frostflinga.blogg.se/
Postat av: Linda

Eftersom ditt senaste inlägg inte går att kommentera skriver jag grattis här istället! Vilken mysig bild! Hoppas det går bra för er.

/Linda

2010-05-25 @ 09:27:24
URL: http://www.kurry.se

Skriv gärna en kommentar!

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast för Jolbis ögon)


Adress till hemsida/blogg:


Här kan du lätta ditt hjärta:

Trackback