Oh honey honey!

2010-08-12 @ 08:36:49 Permalink Illustration Kommentarer (6) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Juni Inramning

Det är namnet på min ramverkstad som jag kommer öppna i september, jag berättade lite om det i Radio Kristianstad idag men tänkte utveckla det lite här.

 

Verkstan ligger i Norra Strö utanför Kristianstad & kommer att ha öppet lördagar 10-14 from den 11e september. Den 4e september är det invigning mellan kl 15-17, då är ni varmt välkomna!

 

Juni Inramning är ett företag som arbetar med inramningar av olika karaktär såsom konst, objekt, broderier mm. Idén till denna verksamhet kom under min utbildning till konstinramare som jag gick 2005-2007. Denna utbidlning var unik i sitt slag (den varade bara i några år för att inte utbilda fler än det fanns behov av på arbetsmarknaden) & utbildade de första rammakarna i Sverige, tidigare har man fått vara lärling för att lära sig yrket. Utbildningen innefattade bl.a. papperskunskap, materiallära och färglära, men även praktik. En del av praktiken spenderade jag på Moderna Muséet där jag var dels hos utställningsteknikerna för att hänga utställningarna, hos arkivarierna samt hos konservatorerna, främst hos papperskonservatorn där jag fick arbeta med någon Picasso en Kandinsky samt ett par Paul Klee tavlor.

 

Konst förstörs årligen för miljoner p.g.a. felaktiga inramningar och jag vet hur man ramar in för bevarande av konstverk och kan även se när det är dags för ett verk att göra ett besök hos konservatorn. Inramningsdesignen är viktig och målet är att göra spännande inramningar som ingen tidigare sett. Det läggs stor tyngdpunkt på färg och form.

 

Hemsida är på gång men tills dess får ni hålla er till tåls med denna information, varmt välkomna till Juni Inramning from september!

2010-08-03 @ 15:59:17 Permalink Övrigt Kommentarer (8) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share

Radiodebut!

Foto:Malin Nilsson/SR

 

För några dagar sen fick jag frågan om jag ville vara förmiddagsgäst i Radio Kristianstad (de hade blivit tipsade om mig av fröken Boysen, efter lite övertalning gick jag med på det trots enorm mikrofonskräck.
Här står lite om mig & här kan du höra klippet, det är mellan kl 11-12 :) (Vet inte om det i skrivande stund ligger uppe men det kommer).

Enjoy!
2010-08-03 @ 15:20:52 Permalink Övrigt Kommentarer (2) Trackbacks () Follow JolbiBookmark and Share